Fırında sebzeli tavuk rosto yapımı kolay, yemesi bir o kadar lezzetli süper yemek. İstediğiniz miktarda derisiz tavuk göğsünü rulo yapın ve iple sarın. Üzerini sekiz on yerinden kürdanla delin. Kaynayan su içinde 20 dakika haşladıktan sonra çıkarın ve soğuk su içinde soğutun. Ardından kafanıza göre dilimleyin. Dilimlediğiniz tavuk göğüsünü fırın kabına yerleştirin. Etrafına karışık konserve garni koyun, tarifimdeki diğer ayrıntıları uygulayarak sebzeli tavuk rosto yemeğini yapın ve afiyetle yiyin. Yapımı anlatmasından kolay, deneyin memnun kalacaksınız.
sebzeli tavuk rosto malzemesi
bir tavuk göğsü (derisiz)
bir kaşık tereyağı
yarım kaşık domates salçası
konserve garnitür (havuç, bezelye, patates)
karabiber, kekik
tuz, su
sebzeli tavuk rosto yapılışı
tavuk göğsünü rulo yapın ve ip kullanarak sarın
ruloyu 8-10 yerinden delin
tencerede suyu kaynatın ve sarılı rulo eti içine atın
tencereyi bir defa fokurdatın, ocağı kısın
teceredeki eti 20 dakika süre ile haşlayın
süre bitiminde ruloyu suğuk su içinde soğutun
ve eti istediğiniz kalınlıkta dilimleyin
dilimlenmiş eti uygun tepsi veya borcam içine koyun
etin kenarlarını konserve garni ile doldurun
üzerine karabiber, kekik ve tuz serpin
sebzeleri kapatacak miktarda sıcak su ilave edin
tereyağı içinde bir fiske tuz ile salçayı kavurun
ardından sıcak su ile salçayı inceltin ve akışkan sos yapın
bu sosu etin ve sebzelerin üzerine dökün
hazırladığınız rostoyu önceden 200°C dereceye ısıttığınız fırına sürün
fırında 30 dakika süre ile pişirdikten sonra çıkarın
ve fırında sebzeli tavuk rosto yemeğinizi gönlünüzce servis edin
afiyet bal şeker olsun
TABLET YEMEK TARİFLERİ etliye sütlüye karışmaz şıppadanak tarif blogu http://hevenk.blogspot.com/
No comments:
Post a Comment