Sunday, April 6, 2014

sebzeli tavuk rosto






Fırında sebzeli tavuk rosto yapımı kolay, yemesi bir o kadar lezzetli süper yemek. İstediğiniz miktarda derisiz tavuk göğsünü rulo yapın ve iple sarın. Üzerini sekiz on yerinden kürdanla delin. Kaynayan su içinde 20 dakika haşladıktan sonra çıkarın ve soğuk su içinde soğutun. Ardından kafanıza göre dilimleyin. Dilimlediğiniz tavuk göğüsünü fırın kabına yerleştirin. Etrafına karışık konserve garni koyun, tarifimdeki diğer ayrıntıları uygulayarak sebzeli tavuk rosto yemeğini yapın ve afiyetle yiyin. Yapımı anlatmasından kolay, deneyin memnun kalacaksınız.






sebzeli tavuk rosto malzemesi

bir tavuk göğsü (derisiz)

bir kaşık tereyağı

yarım kaşık domates salçası

konserve garnitür (havuç, bezelye, patates)

karabiber, kekik

tuz, su



sebzeli tavuk rosto yapılışı

tavuk göğsünü rulo yapın ve ip kullanarak sarın

 ruloyu 8-10 yerinden delin

tencerede suyu kaynatın ve sarılı rulo eti içine atın

tencereyi bir defa fokurdatın, ocağı kısın

teceredeki eti 20 dakika süre ile haşlayın

süre bitiminde ruloyu suğuk su içinde soğutun

 ve eti istediğiniz kalınlıkta dilimleyin

dilimlenmiş eti uygun tepsi veya borcam içine koyun

etin kenarlarını konserve garni ile doldurun

üzerine karabiber, kekik ve tuz serpin

sebzeleri kapatacak miktarda sıcak su ilave edin

tereyağı içinde bir fiske tuz ile salçayı kavurun

ardından sıcak su ile salçayı inceltin ve akışkan sos yapın

bu sosu etin ve sebzelerin üzerine dökün

hazırladığınız rostoyu önceden 200°C dereceye ısıttığınız fırına sürün

fırında 30 dakika süre ile pişirdikten sonra çıkarın         

ve fırında sebzeli tavuk rosto yemeğinizi gönlünüzce servis edin

afiyet bal şeker olsun



TABLET YEMEK TARİFLERİ etliye sütlüye karışmaz şıppadanak tarif blogu http://hevenk.blogspot.com/

No comments:

Post a Comment