Saturday, April 19, 2014

Biraz Boya, Birkaç Peçete / Some Paint and Napkins



Dikiş dışında en sevdiğim şey evdeki eşyaları, objeleri yenilemek kesinlikle. Eee, beyaz sevdam da malum. Elime geçen herşey önce bir beyaza boyanıyor haliyle. Bunlar geçen hafta içinde elime geçenler...






biraz boya birkac pecete some paint and napkins 1






Boyutu nedeniyle "kalemlik falan yaparım bundan" deyip kenara ayırdığım bu konserve kutusu makyaj malzemelerim için harika bir düzenleyiciye dönüştü mesela...



biraz boya birkac pecete some paint and napkins 2






İkea'dan aldığım, saksı içine konulan bu bitkinin kendi saksısı da gayet güzeldi, fazladan bir saksı harcamaya gerek yoktu. Biraz beyaz boya, bir kurdele ile banyoda yerini aldı o da...






biraz boya birkac pecete some paint and napkins 3






Bu kutu da iki önceki hayatında yeşil çay kutusuydu. Daha önce bir kez boya ve peçete transferiyle yenilemiştim. Yazısı burada var. Ama renginden sıkıldım, o da beyaza boyandı ve mutfakta tezgah üzerinde bıçaklara ev sahipliği yapıyor şimdi. (2-4 yaş arası çocuğu olanlar bıçakların neden orada olduğunu biliyordur sanırım ;p)






Gelelim bu yenilemeleri nasıl yaptığıma; konserve kutusu üzerinden adım adım anlatmaya çalışacağım...






biraz boya birkac pecete some paint and napkins 4






1) Kağıdını soyduğumuz konserve kutusunun ağzındaki keskin çıkıntıyı pense ile bastırıyoruz. Yoksa kullanırken elimizi kesmemiz olası.






2) Sprey boya ile homojen bir renk oluşuncaya kadar boyuyoruz. Sprey boyayı 20-30 cm gibi bir uzaklıktan sıkmak, katlar arası kuruması için 15-20 dk kadar beklemek gerekiyor. Boya olarak ben Akçalı-Mat Beyaz kullandım.






3) Peçeteden transfer etmek istediğimiz desenleri kesip çıkarıyoruz. Peçeteyi bütün halinde de kullanabilirsiniz, tamamen keyfinize kalmış.






4) Kestiğimiz desenin en üst katmanını, yani desenin bulunduğu katı ayırıp peçete tutkalı ile kutuya yapıştırıyoruz. Peçetenin yırtılmaması için çok dikkatli olmak gerekiyor bu aşamada.






5) Sonra bir kez de üzerinden sürüyoruz peçete tutkalını.






6) Tüm desenleri yapıştırıp üzerinden tutkalladıktan sonra kurumaya bırakıp, son olarak vernikle sağlamlaştırıyoruz.






Gördüğünüz gibi oldukça kolay ve hızlı bir çalışma. Ama bu işe bir bulaştıktan sonra hiçbir kutuyu, şişeyi atmaya kıyamıyor insan. Çok tehlikeli!!






No comments:

Post a Comment