Bizde hafta da bir gün abur cubur günü. Onu da sağlıklı hale getirmek için elimden geleni yapıyorum. Hamburger konusunda kendimi bayağı geliştirdim hani aramızda :)) Bizim gibi hamburger sevenlere tarifi işte burda....
- yarım kg.orta yağlı kg kıyma
- 2 orta boy soğan rendesi
- 1 yumurta
- 1 çay bardağı ekmek içi (ben bayat ekmekleri robotta galeta unu haline getirip öyle kullanıyorum)
- 1 çay kaşığı karabiber
- tuz
- 1 çay kaşığı kimyon
- 3 diş dövülmüş ya da rendelenmiş sarımsak
- yarım çay kaşığı karbonat( köfteler pişerken küçülmesin diye)
- hamburger ekmeği
hazırlanışı
tüm malzeme derin bir kapta iyice yoğurulur (uzun süre yoğurmak köftelere lezzet verir)
eller yağlanır iri parçalar koparılır( iri mandalina büyüklüğünde) avuç içinde hafifçe bastırarak inceltilir. (ya da böyle yapamam, biraz daha muntazam görünsün diyorsanız kesme tahtanızı biraz yağlayıp onun üzerinde hafif hafif bastırarak çay tabağından biraz daha büyük yaklaşık 1 cm kalınlığında yapabilirsiniz)
teflon yada döküm tava ocakta iyice ısıtılır üzerine biraz sıvı yağ konur etler önlü arkalı pişirilir.(ızgarada da yapabilirsiniz)
süsleme için ben aşağıdakileri kullanarak sunmayı seviyorum sizde istediğiniz malzemelerle kendi hamburgerinizi yapabilirsiniz.
kornişon turşu
kıvırcık
domates
hafif kavrulmuş soğan dilimleri
hafif kavrulşmıuş kırmızı ve yeşil biber
patates kızartması
ketçap, mayonez
No comments:
Post a Comment