Thursday, April 17, 2014

PANCAR YAPRAĞI KAVURMASI (atmayın, yapın)





Pancarın turşusuna (salata da deniyor) bayılıyorum ve pancar pazar tezgahlarında yer aldığı müddetçe sürekli yapıyorum. Ama eğer aldığım pancarlar bol yapraklısından ise, yapraklarını kesinlikle atmıyorum. Sapları zaten turşusuna koyuyorum, yapraklarını da kavuruyorum. Sarımsaklı yoğurtla bir öğün sebze yemeği oluyor bana.. Yani her zamanki gibi, atmıyorum ve yapıyorum.. Sadece değerlenmiyor, aynı zamanda çok lezzetli bir sebze yemeğine dönüşüyor. Seveceğinizi düşünüyorum, afiyet olsun..





Malzemeler:

**********************

*2 kg kadar pancarın yaprağı (saplarının taze kısımlarını da kullanabilirsiniz)

*1 adet kuru soğan

*Zeytinyağı, tuz, karabiber ve / veya pul biber

*Bir avuç kadar pirinç

*Gerektiği kadar su

Üzeri için:

------------------------

*Sarımsaklı yoğurt





Yapılışı:

**********************

*Güzelce yıkadıktan sonra, pancarın yapraklarını irice, taze yapraklarını da ince ince kıyın.

*Soğanı yemeklik kıyın ve zeytinyağında pembeleştirin.

*Sapları ve yaprakları da tencereye alın, tuzunu - baharatını ekleyin ve pirinci üzerine serpiştirin.

*Bir kahve fincanı kadar su ekleyin ve kaynayınca altını kısın.

*Suyunu çektikçe az az su ekleyerek pirinç kabarana kadar pişirin (pirinç koymazsanız su ihtiyacı hiç olmaz veya çok az olur, dikkatlice ayarlayın)

*Üzerine sarımsaklı yoğurt dökerek servis edin.

No comments:

Post a Comment