Bu konu hakkinda daha detayli bilgi bulabileceginiz faydali bir kaynak : oya orneklerı kolay
Friday, March 28, 2014
oya orneklerı kolay
Selam sevgili site okurlarimiz. Yogun istek üzerine sizlere bugün oya orneklerı kolay makalesini sunmaya karar verdik.
Bu konu hakkinda daha detayli bilgi bulabileceginiz faydali bir kaynak : oya orneklerı kolay
Bu konu hakkinda daha detayli bilgi bulabileceginiz faydali bir kaynak : oya orneklerı kolay
tığ işi yelek modelleri ve yapılışları
Selam degerli web sitesi okurlarimiz. Simdiki yayinimiz tığ işi yelek modelleri ve yapılışları.
Merhabalar degerli site okurlarimiz. Simdiki konumuz örgü bayan yeleği anlatımlı.
örgü yelek modeli açıklamalı,örgü yelek anlatımlı - kartopuyumagi
Devamı için tıklayın... »
Tığ işi bayan yelek modelinin resimlerle yapılışı | Marifetane
Devamı için tıklayın... »
anlatımlı bebek yeleği,açıklamalı bebek yeleği,örgü bebek yeleği
Devamı için tıklayın... »
Merhabalar degerli site okurlarimiz. Simdiki konumuz örgü bayan yeleği anlatımlı.
örgü yelek modeli açıklamalı,örgü yelek anlatımlı - kartopuyumagi
örgü yelek modeli açıklamalı,örgü yelek anlatımlı - kartopuyumagi
Devamı için tıklayın... »
Tığ işi bayan yelek modelinin resimlerle yapılışı | Marifetane
Tığ işi bayan yelek modelinin resimlerle yapılışı | Marifetane
Devamı için tıklayın... »
anlatımlı bebek yeleği,açıklamalı bebek yeleği,örgü bebek yeleği
anlatımlı bebek yeleği,açıklamalı bebek yeleği,örgü bebek yeleği
Devamı için tıklayın... »
Sunday, March 23, 2014
püsküllü lif
Merhabalar degerli site takipçilerimiz. Bugunku konumuz püsküllü lif.
Kış boyu ördüklerimi paylaşmaya devam... Elimde o kadar çok şal birikti ki birçoğunu sevdiklerime hediye ediyorum. Bu şalımın renklerine bayılıyorum, soğuk kış günlerine sıcacık bir şıklık sağlayacak.
Ilginizi Cekebilecek guzel bir yazi : üzümlü şal modeli yapılışı
Kış boyu ördüklerimi paylaşmaya devam... Elimde o kadar çok şal birikti ki birçoğunu sevdiklerime hediye ediyorum. Bu şalımın renklerine bayılıyorum, soğuk kış günlerine sıcacık bir şıklık sağlayacak.
Ilginizi Cekebilecek guzel bir yazi : üzümlü şal modeli yapılışı
Saturday, March 22, 2014
Yeni Biker Botum
Merhaba :)
Botlarım geldi ve ben gelir gelmez hemen bir haftasonu kombininde değerlendirdim.
En sevdiğim biker model botum olacağı kesin.
Sitede görünce kalitesinde emin olamamıştım ama fotoğraftan da anlayacağınzı üzere acayip kaliteli ve güzel bir deriye sahip.
İsteyenlere öneririm.
Bot: Chicnova
Kırmızı Pazartesi
Santiago Nasar'ın öldüğünü daha kitabın ilk sayfasından hatta arka kapaktan biliyorsunuz ama yine de merakla son sayfaya kadar okuyorsunuz...
Marouez'in okuduğum ilk kitabı Kırmızı Pazartesi. Çok farklı bir anlatımı vardı bence. Yani bir filmi seyredersiniz ne olacak şimdi diye, kitabı da öyle. Ama burada yazar çocukluğunu geçirdiği kasabada işlenen bir cinayeti anlatırken sonucu baştan söylüyor bize. Merak bitiyor mu? Benim için hayır....
"....Ancak cinayeti engelleyebilmek için bir şeyler yapabilecekken yapmayanların çoğu, namus sorunlarının ancak faciada rol almış kişilerin erişebildiği kutsal alanlar olduğu bahanesiyle kendilerini avutmuşlardı."
Kitabı Puniccia'nın Kitapları'nın düzenlediği yazar ayları kapsamında okudum. Kitap ise bana Kitap Okumak İster misin?den geldi.
Tuesday, March 18, 2014
ŞAMBALİ TATLISI
Şambali tatlısını çok severim fazla kabarmamış dolgulu irmikli şerbetli güzel bir lezzet...
Şimdiye kadar bir çok tarif denedim hazır satılan tatlıya en yakın lezzeti bu tarifte buldum...
Tatlıyı ilk yaptığımda şerbeti az gelmişti ikinci kere yaptığımda şerbet miktarını artırdım şerbetin çokluğu sizi yanıltmasın tatlı dinlenince şerbetini çekiyor....
Bakalım tatlıyı nasıl yapmışım...
3 tane yumurta
1 su bardağından biraz az toz şeker
1,5 su bardağı irmik
1 su bardağu süt
1 su bardağı sıvıyağ
2 su bardağı un
2 paket vanilin
1 paket kabartma tozu
Şerbeti:
3,5 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
Yağlanmış dikdörtgen büyük borcama döküp ısıtılmış fırında pişirdim soğumaya bıraktım.
Şerbet için şeker ve suyu yaklaşık 10 dk kaynatıp limon suyunu ekledim bir taşım daha kaynatıp ocaktan aldım....
4-5 dakika beklettikten sonra soğuyan kekin üzerine kaynar olmayan sıcak şerbeti döktüm.
Tatlıyı dolapta dinlendirdikten sonra servis yaptım..
Afiyet şifa olsun...
Monday, March 17, 2014
Real Techniques Fırçalar Artık Kozmela'da...
Merhabalar...
Makyaj tutkunları takipçilerime güzel bir indirim fırsatından bahsetmek istiyorum.
Bildiğiniz üzere Real Techniques fırçalar ülkemizde bir süredir Kozmela'da satıştaydı.
Bu ürünlere yeni serilerinde eklendiğinin müjdesini vermek istiyorum :)
Yurtdışından alışveriş yapmayı istemeyen veya yurtdışı alışverişlerinden endişe duyanlar mutlaka bu kampanyadan yararlanmalı.
Ürünler %100 orjinal olup hızlı bir teslimatla sahip olabileceksiniz.
Üstelik Real Techniques fırçalar, 31 Ocak'a kadar %25 indirimli fiyatlarla satışta olacak..
Satın almak veya ürünleri incelemek için buradan ilgili sayfaya gidebilirsiniz.
Sevgilerimle...
Friday, March 14, 2014
kelebekli havlu kenarı yapılışı
Selam degerli web sitesi okurlarimiz. Simdiki yazimiz kelebekli havlu kenarı yapılışı.
Kelebekli Havlu Kenarı Örnekleri
Özellikle müstakbel gelin hanımların beğendiği bir model. Şaşalı ve zarif bir örnek. Kelebek şeklini sevmeyen var mıdır? Genç kızlardan ben diyen olacağını zannetmiyorum.
Bu havlu çok süslü oldu. Zaten dantel altın rengiyle süslenmiş, bir de havlunun uzun kenarlarına, aynı renkte trabzanlar yapılmış. Benden de piko deseni gitmem istenince, kokoş birşey oldu çıktı.
Saraylımın çeyizine, güle güle kullansın inşallah.
Hosunuza gidebilecek enterasan konular ve siteler : kelebekli havlu kenarı örnekleri
Kelebekli Havlu Kenarı Örnekleri
Özellikle müstakbel gelin hanımların beğendiği bir model. Şaşalı ve zarif bir örnek. Kelebek şeklini sevmeyen var mıdır? Genç kızlardan ben diyen olacağını zannetmiyorum.
Saraylımın çeyizine, güle güle kullansın inşallah.
Hosunuza gidebilecek enterasan konular ve siteler : kelebekli havlu kenarı örnekleri
Tuesday, March 11, 2014
göz makyaji nasil yapilmalidir
Selam sevgili web sitesi ziyaretcilerimiz. Bugunku yayinimiz göz makyaji nasil yapilmalidir.
Son bir hafta içinde, bu konuya değinmem için ricada bulunan birkaç e-posta ve yorum aldım.
Elimde konuyla ilgili bazı görseller vardı, istekler de bu yönde olunca, oturup yazısını tezi tezine hazırlamak istedim.
Blogumu açtığımda ilk yazdığım konu Gözünüzü Tanıyın başlığını taşıyordu. Bu yazıda, aşağıdaki görseli kullanmıştım.
4 numaralı, morla belirtilmiş kısma, kapak kıvrımı yani crease diyoruz. Crease bölgesi, kaş kemiğinin hemen altında, göz yuvarının da hemen üzerinde yer alan ara kısımdır. Makyaj esnasında bu bölgeye, kaş kemiğinin üzerine hafifçe taşacak biçimde koyu renk far uygulamak; göze boyut ve derinlik kazandırır. Ayrıca gözün şeklini belirginleştirip daha iri bir görünüm elde etmenize yardımcı olur.
Gölgelendirmede en önemli nokta, doğru fırça seçimidir. Yukarıda gördüğünüz türlerde fırçalar, kavislere hakim olabilmenizi sağlar. Ben ortadaki ve sağdaki fırçalardan yararlanıyorum. Her ikisi de Essence marka ve yüksek kalitede iş görüyor. Özellikle sağdaki fırçadan çok memnunum, crease bölgeme tam uyum sağlıyor, taşma yapmıyor. Ortadaki fırçayı ise son rötuşlar için tercih ediyorum.
Gölgelendirme yaparken, istediğiniz noktadan başlayabilirsiniz. Bu tamamen el alışkanlığınızla ve gözünüzün şekliyle ilgili bir durumdur. Ben gözlerimi daha büyük göstermek istediğim zaman, kavisi göz yuvarımın tam ortasına hizalanacak şekilde çiziyorum. Gözlerimi olduğundan çekik göstermek istediğim zamanlarda ise, kuyruk kısmına yoğunlaşıyorum. Ve evet, garip gelebilir ama hafif kısık, çekik gözlerle dolaşmayı çok seviyorum :)
Bir diğer önemli unsur ise fırça kullanımının nasıl olacağı. Size verebileceğim iki basit tavsiye var.
1- Göz farını fırçanıza bol bulamaç almayın. Ufak miktarlarla çalışın. Açıktan koyuya gitmek her zaman daha kolaydır.
2- Fırçanızı kaş kemiğinizin altı boyunca, pıt pıt vuruşlarla ilerletin. Dağıtma işlemine, farınızı pıt pıtladıktan sonra, ileri geri yumuşak hareketlerle geçin. Bu sayede kontrolü tam anlamıyla elinize alırsınız.
Daha fazla yardımcı olabilmek adına oturup bir de video çektim. Bu benim ilk video denemem. Baştan söyleyeyim, vlogger olmak gibi bir düşüncem şimdilik yok. Hem zaman açısından hem de ekipman açısından. Çünkü video hazırlamak cidden çok zor iş.
Mevsim dönümü nedeniyle göz çevremde kızarıklıklar ve koyuluklar var. Kapatıcıymış, far bazıymış... Uykusuzluk da var! Haliyle bu, şu anda gözlerimin alabileceği en "insani" görünüm. Yani sağda solda taşmaya benzer alametler görürseniz, onlar taşma değil, göz çevremin kendi koyuluğu. Tripod olmadığı için kamerayı tek elimle tutup makyajı da serbest elimde yaptığımı belirtmek isterim:) Umarım faydalı olur.
Bu makale ile alakali daha cok yazi inceleyebileceginiz onerecegimiz bir sayfa : makyaj nasıl yapılır vıdeo ızle
Son bir hafta içinde, bu konuya değinmem için ricada bulunan birkaç e-posta ve yorum aldım.
Elimde konuyla ilgili bazı görseller vardı, istekler de bu yönde olunca, oturup yazısını tezi tezine hazırlamak istedim.
Blogumu açtığımda ilk yazdığım konu Gözünüzü Tanıyın başlığını taşıyordu. Bu yazıda, aşağıdaki görseli kullanmıştım.
4 numaralı, morla belirtilmiş kısma, kapak kıvrımı yani crease diyoruz. Crease bölgesi, kaş kemiğinin hemen altında, göz yuvarının da hemen üzerinde yer alan ara kısımdır. Makyaj esnasında bu bölgeye, kaş kemiğinin üzerine hafifçe taşacak biçimde koyu renk far uygulamak; göze boyut ve derinlik kazandırır. Ayrıca gözün şeklini belirginleştirip daha iri bir görünüm elde etmenize yardımcı olur.
Gölgelendirmede en önemli nokta, doğru fırça seçimidir. Yukarıda gördüğünüz türlerde fırçalar, kavislere hakim olabilmenizi sağlar. Ben ortadaki ve sağdaki fırçalardan yararlanıyorum. Her ikisi de Essence marka ve yüksek kalitede iş görüyor. Özellikle sağdaki fırçadan çok memnunum, crease bölgeme tam uyum sağlıyor, taşma yapmıyor. Ortadaki fırçayı ise son rötuşlar için tercih ediyorum.
Gölgelendirme sırasında izlenmesi gereken hat. |
Gölgelendirme yaparken, istediğiniz noktadan başlayabilirsiniz. Bu tamamen el alışkanlığınızla ve gözünüzün şekliyle ilgili bir durumdur. Ben gözlerimi daha büyük göstermek istediğim zaman, kavisi göz yuvarımın tam ortasına hizalanacak şekilde çiziyorum. Gözlerimi olduğundan çekik göstermek istediğim zamanlarda ise, kuyruk kısmına yoğunlaşıyorum. Ve evet, garip gelebilir ama hafif kısık, çekik gözlerle dolaşmayı çok seviyorum :)
1- Göz farını fırçanıza bol bulamaç almayın. Ufak miktarlarla çalışın. Açıktan koyuya gitmek her zaman daha kolaydır.
2- Fırçanızı kaş kemiğinizin altı boyunca, pıt pıt vuruşlarla ilerletin. Dağıtma işlemine, farınızı pıt pıtladıktan sonra, ileri geri yumuşak hareketlerle geçin. Bu sayede kontrolü tam anlamıyla elinize alırsınız.
Daha fazla yardımcı olabilmek adına oturup bir de video çektim. Bu benim ilk video denemem. Baştan söyleyeyim, vlogger olmak gibi bir düşüncem şimdilik yok. Hem zaman açısından hem de ekipman açısından. Çünkü video hazırlamak cidden çok zor iş.
Mevsim dönümü nedeniyle göz çevremde kızarıklıklar ve koyuluklar var. Kapatıcıymış, far bazıymış... Uykusuzluk da var! Haliyle bu, şu anda gözlerimin alabileceği en "insani" görünüm. Yani sağda solda taşmaya benzer alametler görürseniz, onlar taşma değil, göz çevremin kendi koyuluğu. Tripod olmadığı için kamerayı tek elimle tutup makyajı da serbest elimde yaptığımı belirtmek isterim:) Umarım faydalı olur.
Bu makale ile alakali daha cok yazi inceleyebileceginiz onerecegimiz bir sayfa : makyaj nasıl yapılır vıdeo ızle
Friday, March 7, 2014
TADİLAT MEYDAN MUHAREBESİ 4
Muharebenin son demlerini yaşıyoruz ama bana gazilik madalyasını taktılar bile. Dün akşamdan beri ayak bileğimin ağrısından üstüne basamıyorum. Hemen online doktorum, herbişeyden kardeşimi aradım o neler yapmam gerektiğini söyledi. Tedbirlerimi aldım, iptal vaziyette buzlu muzlu istirahatteyim.
Oysa dün sabahtan hızla faaliyete başlamış tadilatı biten odaları eski haline getirmek için arılar gibi çalışmıştım. Salondaki kitaplıktan boşalan kitapları yerine taşımış, çeşitli yerlere yayılmış tabak çanağı eski mekanlarına yerleştirmiş, süpürmüş, silmiş, toz almıştım. Aç karnımızı komşunun getirdiği kuru fasulye pilavla doyurmuş, temizlik eylemine kaldığım yerden devam etmiştim. Gözümün önünde bir bardak çay hayali dansederken bu mutlu anı işleri bitirdiğim zamana saklamıştım. O an geceyarısına bir saat kala geldi. Duşumu aldım, pijamalarımı giydim, çayımı elime alıp 15-20 dakika kadar internette gezindim ve "artık yatayım" diyerek ayağa kalkmamla oturmam bir oldu. Sol ayak bileğime saplanan ağrı yürümeme engel oluyordu. Düşmedim, burkmadım, çarpmadım, bu neyin nesidir anlamadım. Ben bu performansı menüsküsü yırtık dizlerimdem ve carpal tunnel sendromlu ellerimden beklerken bir ceylanınkini andıran narin(!) ayak bileğim SOS vermişti, ah canııım nazar değdi kesin :) Çaresiz tek tek basaraktan, bade süzerekten, sabaha iyi olur beklentisiyle yatmaya gittim. Fakat heyhat sabah da değişen bir şey yoktu, önce Voltarenle ovup bandaj yaptım, banyoya gidip en azından yüzümü yıkamama izin verdi, sonra da online doktor yardımı aldım yukarıda yazdığım gibi. Geceki kadar olmasa da yürürken ağrı devam ediyor. Kendimi kızağa çektim. Antrede badana ve kapıların boyanması işlemi devam ediyor. Birazdan yağlıboya kokusundan krize gireceğim.
Öğleden önce eve TV servisinden elemanlar geldi. Ve bir tanesi beklediğim soruyu sordu: "Bu kitapların hepsini okudunuz mu?", bugüne kadar tek bir tamirci, tek bir servis elemanı denk gelmedi ki bu soruyu sormasın. "Evet" dedim, "okudum". "Eee, ne kadar zamanda birikti bunlar?" diye sordu bu defa. "Okumayı öğrendiğimden bu yana, yaşımdan 7 çıkarırsak o kadar yıl" deyince "30 yıl falan o zaman" cevabıyla mest oldum dostlar. Evlat edinecektim arkadaşı, evden göndermeyip besleyecektim:) Allah herkese böyle kadir kıymet bilen servis elemanı nasibetsin, dinimiz amin :)
Efendim boya kokuları içinde size veda ederken "Tadilat denen şeyi icat eden hortlasın" diyor ve kaçıyorum...
Monday, March 3, 2014
Doğum Günü Pastası
Eşimin doğum günü için yaptığım bu lezzetli ve kolay pastanın tarifi oldukça basit. Eşim fanatik bir futbol sever olduğu için pastamızda bu reklerde süslendi :)). Bu leziz pastayı tatmak isterseniz hemen kolları sıvayıp mutfağa girin bence...
Pasta İçin Gerekli Malzemeler
1 adet kalp pandispanya (Hazırda alabilirsiniz)
1 paket pasta kreması
1 yemek kaşığı margarin
1 litre süt
3 adet muz
2 yemek kaşığı damla çikolata
Yaş pastanın Yapılışı
Kremayı sütle ve margarinle üzerindeki tarife göre hazırlayın.
Pasta tabanımızı 5-6 kaşık sütle hafif nemlendirin.
Arasına kremanın yarısını sürüp, muz dilimlerini ve damla çikolata serpiştirin.
İkinci katıda aynı şekilde sütle nemlendirip üzerine kapatın.
Kalan kremayla üzerini ve etrafını kapatıp dolaba kaldırın.
Krema donduktan sonra üzerini istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
Ben glazür kalemle süsledim.
Çilolata parçalarıyla meyvelerle yada krem şantiylede süslenebilir tamamen size kalmış..
Afiyet olsun..
Saturday, March 1, 2014
Salçalı Yer Elması Yemeği
Share |
Yer elmasını acayip severim tabi kabuklarını soyması dışında:)
En çok da zeytinyağlı ve bolll limonlu severim... fakat arada değişiklik de lazım diyerek bu defa salçalı pişireyim dedim. Bol maydanozla hiç de fena olmadı:)
Değişiklik seviyorsanız eğer tam size göre hafif ve lezzetli bir tarif:)
Yer Elması Yemeğimiz İçin,
Malzemeler:
1 Kg. Yer Elması
1/2 adet kuru soğan
2 adet havuç
3 yemek kaşığı Ayçiçek yağı
1,5 yemek kaşığı salça
1 iri diş sarımsak
1 yemek kaşığı limon suyu
2 yemek kaşığı pirinç
tuz
maydanoz
Yapılışı:
Yer Elmasının kabuklarını soyup su dolu bir kasenin içinde kararmaması için bekletelim.
Soğanı yemeklik doğrayıp, sarımsağı ince ince kıyıp ayçiçek yağında kavuralım.
Salçayı ilave edip karıştırıp biraz su ilavesiyle fokurdatalım.
Havuçların kabuklarını soyup halka halka doğrayalım.
Tencereye ilave edelim.
Yer Elmasını da ilave edip,limon suyunu,pirinci ve tuzumuzu ekleyelim.
Üzerini geçmeyecek şekilde oda ısısında su da ilave edip kısık ateşte pişmeye bırakalım.
Maydanoz ile süsleyip sıcak veya ılık servis yapalım.
Afiyet olsun.
Subscribe to:
Posts (Atom)